Lidt historie

"I 1838 var Nykøbing Falster en idyllisk lille købstad med toppede brosten og duftende hyld, da en komité i marts måned trådte sammen med det formål, at indsamle bidrag til og virke for oprettelse af et børneasyl i byen, hvortil der havde vist sig en følelig trang"
citat fra "Asylet fejrer 150års Jubilæum" fra 1988.

Den 6. juni 1838 åbnede det første asyl i et lille lejet lokale. Det blev dog snart for småt og kammerherre Carl Grandjean Vennerslund trådte til og opførte et nyt asyl med både gård og have i Humlestræde (senere Asylstræde og nu Vestensborg Allé) - det nye asyl blev taget i brug den 17. oktober 1839 og talte hurtigt 46 børn - hvoraf de fleste var børn af daglejere, tjenestefolk, håndværkere og enker. Børnene lærte at stave, regne, strikke og sy - de yngste optrævlede klude.

I 1918 solgte man huset på Vestensborg Allé for 30.000 kr. og købte i stedet ejendommen på Stubbekøbingvej 37, hvor Nørre Asyl blev indrettet.

I 1943 trængte huset på Stubbekøbingvej til ombygning. Men i stedet for at bygge om, blev det vedtaget at bygge et nyt hus på Neergårdsvej, til trods for, at det under krigen kunne være svært at skaffe byggematerialer. Det nye hus kostede 96.804 kr. at opføre og den 9. august 1946 kunne man modtage de 60 børn som var indskrevet på det tidspunkt.

(Alle oplysninger er fra "Asylet fejrer 150års Jubilæum" udgivet af Extra Posten i samarbejde med De Samvirkende Daginstitutioner i Nykøbing Falster.)